Esmalt sega juuretis ( Kaatarusaare talu) 1 l käesoojas vees, lisa ca 400g Koksvere rukkijahu suures kausis. Kata rätikuga ja jäta 12 tunniks kerkima.
Seejärel lisa Koksvere rukkilinnasejahu , 2-4 spl ning 1-2dl suhkrut ja 2-6 tl soola vastavalt soovile, ning samuti soovi korral seemneid
( Tarmere kanepiseemned, Rhumveldi seemnesegu, päevalilleseemned , linaseemned), Kaarli talu köömneid või näiteks Kaarli talu sinepiseemneid.
Seejärel lisa veel ca 600g rukkijahu ja pane võitatud vormiga sooja kohta 2-3 tunniks kerkima.
Pane eelnevalt kuumutatud 250-kraadisesse ahju. Umbes 5 minuti pärast alanda ahju temperatuur 200 kraadini ja küpseta tund aega ( sõltuvalt ahjust võib küpsetusaeg muutuda).
Mõnusat katsetamist :)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar